19 Σεπτέμβριος 2017, 23:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2017, 23:46

Απέσυρε ο Κοντονής την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

  • Απέσυρε ο Κοντονής την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Στην απόσυρση της τροπολογίας που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης υποχρεώθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά την ξεκάθαρη στάση των ΑΝΕΛ ότι θα την καταψήφιζαν, τη διαφωνία που φαίνεται ότι εξέφρασαν για το περιεχόμενό της ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική της αντιπολίτευσης. Η βουλευτής Β' Πειραιά του  ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη είχε ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν επρόκειτο να στηρίξει τη ρύθμιση.

Παρ’ όλα αυτά ο Σταύρος Κοντονής υπερασπίστηκε την τροπολογία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Έχουν βάση οι γελοιότητες που ακούστηκαν από τους φασίστες (σ.σ. ΧΑ) ότι με αυτό τον τρόπο επιβάλλουμε αναγνώριση τουρκικών συλλόγων;

»Η διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα ελληνικά δικαστήρια τα οποία κυρίαρχα θα αποφασίσουν. Επομένως, εγκαθιδρύεται δικαίωμα επανεξετάσεως χωρίς τίποτε άλλο.

»Τα δικαστήριά μας θα αποφασίσουν χωρίς τίποτε άλλο. Όλες αυτές οι ερμηνείες το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο και την πατρίδα. Ανοίγετε εσείς θέματα εκεί που δεν υπάρχουν στην διάταξη», δήλωσε ο υπουργός.

Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν θα την απέσυρε αν δεν είχε ενημερωθεί από τον εκπρόσωπο της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κ. Περάκη, ότι αναβλήθηκε σήμερα η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Αντιπροσώπων και έτσι «δίνεται το δικαίωμα να ενημερωθούν τα κόμματα καλύτερα για το τι ακριβώς λέει και επιδιώκει η διάταξη».

Πηγή: protothema.gr