19 Σεπτέμβριος 2017, 23:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2017, 07:24

Τραμπ: Ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα

  • Ποιοι και τι είναι οι Ευαγγελιστές που στηρίζουν τον Τραμπ
    Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά στα Ηνωμένα Έθνη (φωτ.: EPA / Andrew Gombert)

Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε τους τόνους στο θέμα της Πιονγιάνγκ, τονίζοντας ότι εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν οι ΗΠΑ τα εδάφη τους ή τα εδάφη των συμμάχων τους, τότε η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος είχε φυλακιστεί στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και απελευθερώθηκε μόνο όταν έπεσε σε κώμα, το οποίο τελικά οδήγησε στον θάνατό του, ο Τραμπ τόνισε ότι η πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας αφορά «ολόκληρο τον κόσμο».

Περιγέλασε μάλιστα τον Βορειοκορεάτη ηγέτη αποκαλώντας τον rocket man (πυραυλάνθρωπο) και λέγοντας ότι βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας» για τον ίδιο και το καθεστώς του.

Στη συνέχεια ο Τραμπ στράφηκε κατά του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «δολοφονικό καθεστώς». Όπως επισήμανε η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι «μία από τις χειρότερες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ» και αποτελεί «όνειδος» για την χώρα του. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες [...] αλλά ούτε και να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος» συμπλήρωσε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν «διεφθαρμένη δημοκρατία».