20 Σεπτέμβριος 2017, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2017, 08:29

Οι δήμοι Σμύρνης και Νέας Σμύρνης ενώνονται με πρωτόκολλο συνεργασίας

  • Οι δήμοι Σμύρνης και Νέας Σμύρνης ενώνονται με πρωτόκολλο συνεργασίας
    Από το Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης & Νέας Σμύρνης (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού εγκαινιάζουν στις 3 Οκτωβρίου οι δήμοι Σμύρνης και Νέας Σμύρνης. Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη θα επισκεφθεί την περιοχή όπου κάποτε άκμασε η ελληνική κοινότητα και θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου.

«Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης» είναι το θέμα της συνολικής δράσης που οργανώθηκε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης Βαγγέλη Χατζατουριάν. Τη συμφωνία θα «επικυρώσει» μια μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun, με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Σμύρνης και μαέστρο τον Χακάν Σενσόι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η οποία είναι η πρώτη επίσημη από φορείς της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, αναμένεται να συμφωνηθούν πολιτιστικές δράσεις και στις δύο πόλεις. Η αρχή θα γίνει με την έκθεση φωτογραφιών με θέμα 60 σπάνιες καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί και στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από το αρχείο του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης & Νέας Σμύρνης, αλλά και από το προσωπικό αρχείο του Βαγγέλη Χατζατουριάν.