18 Σεπτέμβριος 2017, 23:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2017, 23:16

Τραυματισμοί από τα επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι

  • Τραυματισμοί από τα επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι
    Από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θανάσης Καμβύσης)

Πέντε άτομα τελικά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Δραπετσώνα μετά την πορεία για τη συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μεταξύ αυτών και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και δύο τεχνικοί.

Ο ένας από τους άλλους δύο τραυματίες φέρεται να δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από καφετέρια. Στο κατάστημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων προκάλεσαν ζημιές και στο δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου, ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (23:00) στην περιοχή επικρατούσε ηρεμία ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι ειρηνική αντιφασιστική πορεία με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Ο δράστης βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο αντίστοιχης πορείας. Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία για συμμετοχή στα επεισόδια ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.