13 Νοέμβριος 2013, 11:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:52

Αυτό είναι το θαυματουργό τροπικό φρούτο κατά του καρκίνου!

  • Αυτό είναι το θαυματουργό τροπικό φρούτο κατά του καρκίνου!

Αυτό είναι το θαυματουργό τροπικό φρούτο κατά του καρκίνου!

Επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Natural Products πριν από περίπου δεκαεπτά χρόνια ανακάλυψε – ίσως για πρώτη φορά – ότι το τροπικό φρούτο graviola, και ειδικότερα οι σπόροι του graviola, περιέχουν κυτοτοξικά χημικά στοιχεία που αποδεικνύονται 10.000 φορές πιο αποτελεσματικά στην θεραπεία του καρκίνου από το κοινό χημειοθεραπευτικό φάρμακο Adriamycin. Επιπρόσθετα, αντίθετα από το Adriamycin και έτερα τοξικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα, το graviola δεν προκαλεί βλάβες σε υγιή κύτταρα κατά τη θεραπευτική διαδικασία, καθώς στοχοποιεί μόνο τα καρκινικά κύτταρα.

Το συγκεκριμένο τροπικό φρούτο φύεται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και προσομοιάζει με avocado. Περιέχει, στο εσωτερικό του, ένα λευκό σαρκώδη πολτό που μπορεί να καταναλωθεί ως τροφή ή ως φυσικός χυμός. Για παράδειγμα, στην χώρα της Βραζιλίας, ο καρπός του graviola χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια ως φυσικός χυμός, ή/και αναμιγνύεται με γάλα και στη συνέχεια παγώνει για την τελική δημιουργία ενός φρέσκου σορμπέ. Το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί επίσης να αποξηρανθεί και να μετατραπεί σε σκόνη ούτως ώστε να διανεμηθεί σε ψυχρότερες περιοχές όπου ο καρπός δεν φύεται εγγενώς.

Παρόλο που στο παρελθόν δεν υπήρχαν τα κατάλληλα «επιστημονικά εργαλεία» για να αποδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη του φυτού graviola στην υγεία μας, οι ιθαγενείς πολιτισμοί χρησιμοποιούν επί μακρόν το φρούτο graviola ως μέσο που διευκολύνει τη χαλάρωση, καταπολεμά τις λοιμώξεις, απαλύνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις. Σήμερα, το φρούτο, τα φύλλα, και ο φλοιός του Graviola χρησιμοποιούνται σε πρωτόκολλα φυσικής θεραπείας του καρκίνου, με αξιοσημείωτη επιτυχία.

"Πέραν του ότι αποτελεί αντικαρκινική θεραπεία, το φρούτο graviola αποτελεί έναν αντιμικροβιακό παράγοντα ευρέως φάσματος τόσο κατά βακτηριακών όσο και κατά μυκητικών λοιμώξεων, εμφανίζει αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση εσωτερικών παράσιτων και σκουληκιών, μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και χρησιμοποιείται για να απαλύνει την κατάθλιψη, το stress, και τις διαταραχές του νευρικού συστήματος", αναλύει σχετικά το The Citizens Column.

Οι έρευνες έχουν καταδείξει ότι τα παράγωγα του θαυματουργού αυτού δέντρου έχουν τις εξής ωφέλιμες ιδιότητες:
· Επιτίθενται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κατά των καρκινικών κυττάρων με μία ολότελα φυσική θεραπεία που δεν προκαλεί υπέρμετρη ναυτία, απώλεια βάρους και μαλλιών
· Προστατεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να αποφεύγουμε τις θανατηφόρες  λοιμώξεις
· Ενισχύουν τα αισθήματα «δύναμης» και υγείας καθόλη την διάρκεια της θεραπείας και τέλος
· Ενισχύουν την ενεργητικότητα και αυξάνουν τα αισθήματα αισιοδοξίας

Πηγή: pentapostagma.gr