19 Σεπτέμβριος 2017, 08:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2017, 08:56

Η λεβέντικη σέρρα στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους δασοκομάντος στην Καβάλα (βίντεο)

  • Η λεβέντικη σέρρα στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους δασοκομάντος στην Καβάλα (βίντεο)
    (Φωτ.: Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας)

Φέτος τον Σεπτέμβριο συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της πτώσης ελικοπτέρου Huey που συμμετείχε στις προσπάθειες πυρόσβεσης στην περιοχή Τερψιθέα του Δήμου Παρανεστίου, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους επτά δασοκομάντος και τρεις αξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού.

Με μια λεβέντικη σέρρα, όπως αρμόζει στους ήρωες, ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας τίμησε το 10 αυτά παλικάρια κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου που ετοιμάστηκε προς τιμήν τους.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με μια σεμνή και λιτή τελετή ο Δήμος Καβάλας πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια μνημείου με σκοπό να τιμήσει την αυταπάρνηση των 10 άτυχων ανδρών.


Μέρος της τελετής

Η τελετή ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί, με επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο πεσόντων δασοκομάντος και αξιωματικών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους παριστάμενους φορείς αλλά και τα μέλη των οικογενειών των αδικοχαμένων ανδρών, ενώ την εκδήλωση έκλεισαν τα μέλη του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας.

Λιτά αλλά λεβέντικα, προκαλώντας ανατριχίλα στους θεατές, οι χορευτές του Ομίλου απέδωσαν τον πυρρίχιο υμνώντας με τα βήματα του αρχαιότερου χορού των Ποντίων τους προστάτες των δασών.


Η σέρρα των Ποντίων