18 Σεπτέμβριος 2017, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2017, 10:38

Στρατιωτική επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα

  • Στρατιωτική επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα
    Αμερικανικό βομβαρδιστικό B-1B (φωτ.: US Air Force)

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, καθώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη δύναμης και να απαντήσουν στις τελευταίες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με το Reuters, ένα ζεύγος αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1B που απογειώθηκε από τη νήσο Γκουάμ και ένα ζεύγος μαχητικών F-35 που απογειώθηκε από την Ιαπωνία πραγματοποίησαν αεροπορικές ασκήσεις σε συνεργασία με έξι νοτιοκορεατικά βομβαρδιστικά.

Την ανακοίνωση των ασκήσεων πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο έκανε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου στη Σεούλ, το επόμενο διάστημα στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις. Θα συμμετέχει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τα πλοία συνοδείας του, αλλά και ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B.

Οι κοινές ασκήσεις αντιπυραυλικής ετοιμότητας θα διεξαχθούν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για ν’ αντιμετωπίσουν την απειλή από το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας», διαβεβαιώνει η Σεούλ.