13 Νοέμβριος 2013, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:52

Το τελευταίο φιλανθρωπικό έργο της Νεολαίας Ποντίων Μονάχου δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο

  • Το τελευταίο φιλανθρωπικό έργο της Νεολαίας Ποντίων Μονάχου δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο

Το τελευταίο φιλανθρωπικό έργο της Νεολαίας Ποντίων Μονάχου δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο.

Παιδιά βοηθούν παιδιά… Πράξη που έχει πλέον παγιωθεί για τη Νεολαία Ποντίων Μονάχου, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Μια μικρή αναδρομή στην περσινή εκδήλωση.

Η εκδήλωση του 2012 στέφθηκε με επιτυχία, αφού το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Το Φεβρουάριο του 2013 εκπρόσωποι του Συλλόγου παρέδωσαν επιταγή ύψους 1.500€ στους γονείς της μικρής Δήμητρας-Σοφίας, 19 μηνών, η οποία χρειάζεται συνεχή ιατρική βοήθεια, ούτως ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της.

Το κοριτσάκι διαγνώσθηκε με νευροβλάστωμα, μια σχετικά σπάνια, αλλά επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου του νευρικού συστήματος, όταν ήταν 15 μηνών και έκτοτε υποβάλλεται σε θεραπείες για την καταπολέμησή του. Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι η μικρή έπρεπε να χειρουργηθεί στο Μόναχο, γιατί στην Ελλάδα δεν υπήρχε δυνατότητα, εκείνοι στράφηκαν στο Σύλλογο Ποντίων Μονάχου για βοήθεια. Το ποσό των 1.500€ συνέβαλε στην κάλυψη των εξόδων της χειρουργικής επέμβασης.
Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ο Σύλλογος δώρισε 1.300€ στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών (http://www.skgian.gr).

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ειρήνη Μυστακίδου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, Έλενα Θεοδωρίδου, περιέγραψε με μελανά χρώματα την οδυνηρή οικονομική κατάσταση του Συλλόγου τους: «Χάνουμε νέα παιδιά, διότι δεν έχουμε φάρμακα και ένα πιάτο φαγητό να τους προσφέρουμε», είπε. Το ποσό των 1.300€ θα συνεισφέρει στην κάλυψη κάποιων εκ των χρηματικών αναγκών του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Η τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2013 με πολύ μεγάλη συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τέλος της εκδήλωσης την οποία μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω:

Εκ μέρους της Νεολαίας και του ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και φίλους μας, για το παρών που δώσατε στη χθεσινή φιλανθρωπική εκδήλωση "παιδιά βοηθούν παιδιά"!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αδερφούς Συλλόγους Ποντίων Βάιμπλινγκεν και Νταχάου για την οικονομική υποστήριξη!

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά μπράβο στις Παρχαρομάνες του Συλλόγου μας, οι οποίες με το ατελείωτο θεατρικό ταλέντο τους μας χάρισαν πολλά γέλια!
Εμείς θα είμαστε και το 2014 εδώ να δώσουμε βροντερό παρών γιατί η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά συνεχίζουν να είναι οδηγοί μας!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.

Gallery