18 Σεπτέμβριος 2017, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2017, 09:37

Η φανέλα του Απόλλωνα Πόντου που «κόπηκε» από την ΕΠΟ

  • Η φανέλα του Απόλλωνα Πόντου που «κόπηκε» από την ΕΠΟ
    Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Πόντου Παναγιώτης Συμελίδης (φωτ.: apollonpontoufc.gr)

Τον αριθμό 353.000, έναν σταυρό, τη λέξη μνήμη και τις ημερομηνίες 1914-1923, όλα έμμεσες αλλά σαφείς αναφορές στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σκέφτηκαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου ότι θα μπορούσαν να βάλουν πάνω στη φανέλα της ομάδας προκειμένου να ξεπεράσουν το σκόπελο της UEFA – η ομάδα ήθελε τη σεζόν 2017-2018 να μην έχει το όνομα του χορηγού, αλλά μήνυμα για τη Γενοκτονία. Γι’ αυτό απευθύνθηκε εγγράφως στο νομικό τμήμα της ΕΠΟ, καθώς ο διεθνής κανονισμός είναι εξαιρετικά αυστηρός και ορίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις εμφανίσεις των ομάδων.

Η Ομοσπονδία απάντησε τόσο στον Απόλλωνα Πόντου όσο και στη διοργανώτρια ΕΠΣ Θράκης που απηύθυνε ερώτημα για την εμφάνιση της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου.

«Η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει “πλατφόρμα” για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο», ήταν η απάντηση που επί της ουσίας «έκοψε» και τις δύο φανέλες.

Και μπορεί η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου να αποφάσισε να εμφανιστεί στο γήπεδο με την… απαγορευμένη φανέλα, με αποτέλεσμα την τιμωρία της, οι επίσημες υποχρεώσεις του Απόλλωνα Πόντου, όμως, ξεκινούν την Τρίτη, οπότε και η ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αιγινιακό για το Κύπελλο. Η έναρξη του πρωταθλήματος της Football League αναμένεται να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα, μόλις λυθεί το θέμα της εύρεσης χορηγών και εσόδων για τις ομάδες.