18 Σεπτέμβριος 2017, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2017, 20:54

Δευτέρα με 37άρια και σκόνη – Καλοκαιρινός καιρός στην Ελλάδα, χιόνια στις Άλπεις

  • Κύμα ζέστης και όχι καύσωνας στην Ελλάδα – Την Παρασκευή η πιο ζεστή μέρα
    (Φωτ.: EPA / Zoltan Balogh)

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 37 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο τους 38 βαθμούς Κελσίου, προβλέπει τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Και ενώ η Ελλάδα όπως και όλη η νοτιοανατολική Ευρώπη και η Μικρά Ασία έχουν… κολλήσει στο καλοκαίρι, αφού και η ξηρασία είναι παρατεταμένη, στη δυτική και κεντρική Ευρώπη η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στις Άλπεις έπεσαν και τα πρώτα αξιόλογα χιόνια!

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 μποφόρ, και θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς και κατά τόπους στα νότια 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 37 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αίθριος καιρός και άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός και άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.