16 Σεπτέμβριος 2017, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2017, 18:21

Αμερικανός ράπερ γύρισε βίντεο κλιπ μέσα σε εκκλησία της Σαντορίνης – Έντονη η αντίδραση της μητρόπολης (βίντεο)

  • Αμερικανός ράπερ γύρισε βίντεο κλιπ μέσα σε εκκλησία της Σαντορίνης – Έντονη η αντίδραση της μητρόπολης (βίντεο)
    Ο ράπερ Ρικ Ρος (φωτ.: Kevin Mazur / wireimag)

Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων προκάλεσε το βίντεο κλιπ του Αμερικανού ράπερ Ρικ Ρος (Rick Ross), το οποίο γυρίστηκε στη Σαντορίνη αλλά ένα κομμάτι του έχει σκηνές μέσα από την εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου, στον Βουρβούλο, ένα μικρό χωριό στη ΒΑ μεριά του νησιού.

Το τραγούδι του Αμερικανού ράπερ έχει τον τίτλο «Santorini Greece», περιέχεται στο άλμπουμ «Rather You Than Me» και το βίντεο κλιπ αγγίζει τις 1.000.000 θεάσεις στο Youtube. Η μητρόπολη χαρακτηρίζει το γεγονός ως επαίσχυντο και ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έδωσε άδεια για το γύρισμα και επιπλέον δεν γνώριζε ότι συνέβη κάτι τέτοιο μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευστρατίου.

«Αυθημερόν διατάχθηκε πειθαρχική διαδικασία για την εξακρίβωση των συνθηκών του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών για τη βεβήλωση του ιερού χώρου, ενώ θα ζητηθεί και δικαστική προστασία κατά παντός υπευθύνου», τονίζεται στην ανακοίνωση της μητρόπολης, η οποία διαμαρτύρεται και για την παραχάραξη φωτογραφιών των Ιερών Ναών της Θήρας, με την αφαίρεση του Τιμίου Σταυρού από τους τρούλους, που έκαναν δύο εταιρείες για διαφημιστικούς σκοπούς.


Το επίμαχο βίντεο κλιπ

«Αν ως Έλληνες αποδεχόμαστε ελαφρά τη καρδία τέτοια επιχειρήματα "πολιτικής ορθότητας" ή "πολυπολιτισμικότητας" για τη νόθευση των σεβασμάτων της πίστεως μας και του πολιτισμού μας εντός Ελλάδος, ας έχουμε πάντως υπ’ όψιν μας ότι συναφείς δικαιολογίες χρησιμοποιούνται και από αλλόθρησκα κράτη για να δικαιολογήσουν βεβηλώσεις σε χριστιανικούς ναούς», καταλήγει η ανακοίνωση.