15 Σεπτέμβριος 2017, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2018, 09:21

Μουσταλευριά, το γλύκισμα του Σεπτεμβρίου

  • Μουσταλευριά, το γλύκισμα του Σεπτεμβρίου
    (Φωτ.: argiro.gr)

Αυτή την εποχή τα αμπέλια (και τα μανάβικα) είναι γεμάτα σταφύλια, και στα μαγαζιά που πωλούν χύμα κρασί βρίσκουμε και μούστο (μπορούμε βέβαια να τον φτιάξουμε και στο σπίτι, αλλά η διαδικασία είναι λίγο... περίπλοκη). Καιρός λοιπόν γι' αυτό το λαχταριστό, θρεπτικό και υγιεινό γλυκό.

ΥΛΙΚΑ
  • 5 ποτήρια νερού κομμένο μούστο
  • ¾ ποτηριού νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ ποτηριού νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • ½  κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 1 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

για το γαρνίρισμα

  • ½ φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν.
  2. Ρίχνουμε το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Μόλις πάρει βράση η μουσταλευριά, την αδειάζουμε σε μπολάκια (ή σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος).
  4. Την πασπαλίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.
  • Πηγή: argiro.gr