14 Σεπτέμβριος 2017, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2017, 11:47

Ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού

  • «Ψηφιακά ΚΕΠ» εντός του 2019
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Την Παρασκευή ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, και των δελτίων εκδρομών και θεάτρου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. Δικαιούχοι είναι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα και δεν κληρώθηκαν, αλλά και όσοι κληρώθηκαν και δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Για τα δελτία θα υπάρχει αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για το πρόγραμμα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να κάνουν κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών επιχειρήσεων με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ, στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr). Μετά την κράτηση, το τουριστικό κατάλυμα πρέπει να αποστείλει επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher) στο δικαιούχο.
  • Να καταχωρήσουν τα στοιχεία της κράτησης του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), εφόσον έχουν τη δυνατότητα ή μέσω των ΚΕΠ, από 15/9/2017.
  • Να προσέλθουν στα ΚΕΠ αυθημερόν για την παραλαβή δελτίων. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ξανά.

Στα δελτία που παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία τουριστικού καταλύματος στο οποίο έγινε η κράτηση – ισχύουν μόνο για τα καταλύματα τα στοιχεία των οποίων είναι προεκτυπωμένα σε αυτά. Δελτία που δεν φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης κατά την εκτύπωση θεωρούνται άκυρα και δεν θα γίνονται δεκτά.

Για το εκδρομικό πρόγραμμα και για τα δελτία θεάματος οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα αδιάθετα δελτία από τα ΚΕΠ, αυστηρά με σειρά προτεραιότητας.