13 Σεπτέμβριος 2017, 22:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2017, 21:44

Αδέσποτο σκυλάκι υιοθέτησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (φωτο)

  • Αδέσποτο σκυλάκι υιοθέτησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (φωτο)

Έκκληση προς τον κόσμο για καλή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα τα οποία ως πιο αδύναμα χρειάζονται την αγάπη και την προστασία μας, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέλαβε για υιοθεσία ένα κουτάβι από το καταφύγιο «Άργος». Συναντώντας τον μόλις έξι μηνών Φριτ, όπως τον ονόμασε ο ίδιος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του, καθώς και μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου, αγκάλιασαν με αγάπη το μικρό κουτάβι.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε συγκινημένος ότι μετά την πάροδο κάποιου χρόνου από την απώλεια του Λίο, η οποία του στοίχισε, αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθεσία του μικρού Φριτ.

Πραγματικά λατρεύω τα ζώα, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα να ξεπεραστεί η θλίψη από το χαμό του Λίο. Αναφερόμενος στον Φριτ τον χαρακτήρισε συμπαθέστατο. Εξήγησε ότι το όνομα Φριτ του το έδωσε λόγω του έντονου χρώματος των φρυδιών του σκυλιού. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο Φριτ ψηφίζει Αναστασιάδη, απάντησε χαριτολογώντας «δεν με ενδιαφέρει τι ψηφίζει έτσι κι αλλιώς είναι ανήλικος ακόμα»!

Ακολούθως, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα σκυλάκια. Είναι ψυχούλες. Και συνεπώς θέλουν κι αυτά αγάπη. Η έκκλησή μου είναι όποιος αγαπά πραγματικά τα ζώα να γνωρίζει ότι είναι και ο καλύτερος σύντροφος για τα παιδιά. Τα ζώα είναι πιστά στον άνθρωπο. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να έχω ξανά ένα φίλο που είναι από τους καλύτερους του ανθρώπου».

  • Φωτογραφίες: pio.gov.cy.