11 Σεπτέμβριος 2017, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2017, 15:23

Αγώνας δρόμου ιστορικής μνήμης στη Νέα Σμύρνη

  • Αγώνας δρόμου ιστορικής μνήμης στη Νέα Σμύρνη
    Από τον περσινό αγώνα (φωτ.: neasmirnihistoricrun.gr)

Ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, τον Πανιώνιο ΓΣΣ, το Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεότητας Νέας Σμύρνης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕEΣ) την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

Ο «3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης – Nea Smyrni Historic Run» αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στη γνώση και τη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του θα πραγματοποιηθούν –σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή– οι αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ. (και για μαθητές λυκείων-γυμνασίων), καθώς και 2,5 χλμ. για όλους (και για μαθητές δημοτικού σχολείου).

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο αγώνας θα αποτελέσει την τελευταία πράξη των «Ιωνικών Γιορτών», στοχεύοντας να είναι ο αθλητισμός αυτός που θα σημάνει τη λήξη ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αττικής.

  • Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.