11 Σεπτέμβριος 2017, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2017, 08:17

Καιρός με τοπικές βροχές, υγρασία και σκόνη από την Αφρική

  • Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπουν τη Δευτέρα οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ, ωστόσο βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία θα υπάρξουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι νότιοι, στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς, από το μεσημέρι 4 με 5 και αργότερα 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, και προς το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα κεντρικά. Στη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 και αργότερα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.