8 Σεπτέμβριος 2017, 22:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2017, 22:09

Τρέχουμε για τη μνήμη στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων – Δήλωση συμμετοχής

  • Τρέχουμε για τη μνήμη στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων – Δήλωση συμμετοχής

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής (τμήμα Αθλητισμού) του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ), ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Ν. Ιωνίας και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ανατολή» Ν. Ιωνίας διοργανώνουν για τρίτη χρονιά τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» – Εκεί που γράφηκε η ιστορία τους». Πρόκειται για διοργάνωση αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και εγκαταστάθηκαν, το 1923, στους συνοικισμούς της Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας.

Η διαδρομή διέρχεται από ιστορικά σημεία των προσφυγικών πόλεων, εκεί που στέριωσε η προσφυγιά, εκεί που δημιούργησαν πολιτισμό και ιστορία οι ξεριζωμένοι.

Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 09:30, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού μπροστά από το κτήριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), απέναντι από το μνημείο Μικρασιατών στο πάρκο «Αλησμόνητες Πατρίδες».


Στιγμιότυπο από τον περσινό αγώνα δρόμου (βίντεο: e-kafeneio.gr)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές με χρονικό όριο έως τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 14:00, μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, μόνο ηλεκτρονικά (δείτε ΕΔΩ).