7 Σεπτέμβριος 2017, 21:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2017, 14:06

«Μικρασία Χαίρε!» – Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της Εστίας Νέας Σμύρνης

  • «Μικρασία Χαίρε!» – Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της Εστίας Νέας Σμύρνης
    Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook / Εστία Νέας Σμύρνης)

Κοντεύει να συμπληρώσει εννέα δεκαετίες ζωής η Εστία Νέας Σμύρνης και συνεχίζει τις δράσεις της σε διάφορα επίπεδα, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις που συζητούνται για πολύ καιρό. Μια από αυτές φιλοδοξεί να γίνει και η διοργάνωση που ετοιμάζεται πυρετωδώς και θα έχει τίτλο «Μικρασία Χαίρε!». Οι επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 και λαμβάνουν χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Εστία, με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη της Μικράς Ασίας.

Οι πολυήμερες εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολή ταινίας και ντοκιμαντέρ, ημερίδες και βιβλιοπαρουσίαση.

Η έναρξη θα γίνει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με εκκλησιασμό στη Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού Αγ. Φωτεινής Ν. Σμύρνης για την εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και όσων σφαγιάστηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, η Εστία Νέας Σμύρνης αποφάσισε να τιμήσει τον (μικρασιατικής καταγωγής) Μίκη Θεοδωράκη, επί τη ευκαιρία και του εορτασμού των 92ων γενεθλίων του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχουν η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και πλήθος επώνυμοι καλλιτέχνες, ενώ ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης θα αναγορευθεί επίτιμος Πρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από μαρτυρίες προσφύγων της Μικράς Ασίας από τον Α΄ τόμο της Εξόδου (του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών), θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους Οι αναμνήσεις μιας κούκλας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, και το ντοκιμαντέρ του National Geographic «Ο μεγάλος ξεριζωμός». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν της Πηνελόπης Δέλτα και του Ηλία Βενέζη εκδηλώσεις με ομιλίες, αναγνώσεις αποσπασμάτων από τα έργα τους και προβολές.

  • Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.