11 Νοέμβριος 2013, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:52

Κώστας Κωνσταντινίδης: Ο πρώτος Έλληνας δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Υόρκη!

  • Κώστας Κωνσταντινίδης: Ο πρώτος Έλληνας δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Υόρκη!

Κώστας Κωνσταντινίδης: Ο πρώτος Έλληνας δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Υόρκη!

Για πρώτη φορά Έλληνας ομογενής εκλέγεται ως δημοτικός σύμβουλος στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης θα είναι ο εκπρόσωπος της 22ης περιφέρειας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού, στην Αστόρια.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης είναι γέννημα-θρέμμα της ομογένειας με ρίζες από την Κύπρο - από  το χωριό Ασγάτα κοντά στη Λεμεσό. Η οικογένεια Κωνσταντινίδη μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1952, χωρίς να χάσουν όμως ποτέ τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους.

Η  γιαγιά της οικογένειας μιλούσε στα ελληνικά στον εγγονό της για την ιστορία της πατρίδας του. «Πάντα μου μιλούσαν για την Κύπρο», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης στο «Έθνος της Κυριακής».
 
«Είμαι ένα υπερήφανο μέλος του Σωματείου της Ασγάτα. Ο πατέρας μου μετανάστευσε από την Ασγάτα το 1952. Ο παππούς μου ήταν μάγειρας σε ένα εστιατόριο. Η γιαγιά μου εργάτρια σε βιοτεχνία ενδυμάτων και έραβε κουμπιά σε παλτό για να τα βγάλουν πέρα και να προσφέρει στα παιδιά της μια καλύτερη ζωή. Αυτή είναι η μεταναστευτική εμπειρία μου. Θέλω να διευκρινίσω ότι και κάθε άλλος Έλληνας έχει τις ίδιες ευκαιρίες τις οποίες έχω εγώ. Ότι όλοι έχουν το ίδιο μερίδιο στο αμερικάνικο όνειρο», μας λέει.

Η υποστήριξη της ομογένειας φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή, καθώς μάλιστα η περιφέρεια, που θεωρείται κάστρο των Ρεμπουμπλικάνων, ψήφισε τον εκπρόσωπο των Δημοκρατικών.

«Είμαι ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι εκπροσωπώ τους Ελληνοαμερικανούς σε αυτές τις εκλογές και να εκπροσωπώ την Αστόρια στο συμβούλιο της πόλης και που είμαι ο πρώτος Κύπριος της Αμερικής που εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα στη Νέα Υόρκη. Αποτελεί τιμή για εμένα το γεγονός ότι έλαβα το 66% των ψήφων σε αυτές τις εκλογές. Ξεκινώ την 1η Ιανουαρίου και θα υπηρετήσω ως δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπώντας την 22η περιφέρεια της πόλης.

»Η ελληνική παροικία είχε έναν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου. Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής της Πολιτείας Μάικλ Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλα Σιμωτά με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και προσβλέπω σύντομα στη συνεργασία μου μαζί τους.

».Επίσης, πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες της κοινότητας στην Αστόρια αγκάλιασαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μου. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό από τους Ελληνοαμερικανούς κατοίκους στη γειτονιά μου. Χτυπούσαν πόρτες και έκαναν αναρίθμητα τηλεφωνήματα σε ψηφοφόρους για να με βοηθήσουν ώστε να εκλεγώ», λέει ο κ. Κωνσταντινίδης και συμπληρώνει  «Ανυπομονώ να εργαστώ για τους ψηφοφόρους που μου ζήτησαν να τους εκπροσωπήσω στη διακυβέρνηση της πόλης μας, να σταθώ κοντά τους και να διασφαλίσω ότι θα έχουν φωνή».

Πηγή: yupiii.gr