11 Νοέμβριος 2013, 09:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:52

Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης υποδέχθηκε τα λείψανα του Μητροπολίτη Πολύκαρπου

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης υποδέχθηκε τα λείψανα του Μητροπολίτη Πολύκαρπου

Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης υποδέχθηκε τα λείψανα του Μητροπολίτη Πολυκάρπου. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Με μια λιτή τελετή και παρουσία πιστών η πόλη της Ξάνθης υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου τα λείψανα του αοιδίμου Μητροπολίτη Πολυκάρπου, ο οποίος μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών, διατέλεσε Μητροπολίτης Ξάνθης. 

Τα λείψανα ταξίδεψαν από τα κοιμητήρια της Νέας Σμύρνης, και έφτασαν στην Ξάνθη με τη συνοδεία του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Η επίσημη και τιμητική υποδοχή τους τελέσθηκε έξω από το κτήριο της Μητρόπολης Ξάνθης, με μέλη του Συλλόγου Ποντίων να παρατάσσονται παραπλεύρως της πομπής.

Ο μακαριστός Ιεράρχης, ποίμανε θεοφιλώς την τοπική Εκκλησία κατά τα έτη 1922-35, και παραιτήθηκε από αυτήν εξαιτίας της ταραχώδους πολιτικής καταστάσεως της περιόδου. Έκτοτε διέμεινε ως σχολάζων Μητροπολίτης στη Νέα Σμύρνη μέχρι της εκδημίας του, και θάφθηκε στο Κοιμητήριό της. 

Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν στην είσοδο της Μητρόπολης, όπου οι πιστοί έσπευσαν να τα προσκυνήσουν. Στην τελετή υποδοχής το παρών έδωσαν οι θρησκευτικές αρχές της περιοχής, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γεώργιος Γκοδοσίδης. Λίγο μετά τις 17.30 τελέσθηκε εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σμύρνης. 

Το πρωί της Κυριακής ακολούθησε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών και Δράμας Παύλου.

Δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Πόντιος ιεράρχης της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου

Gallery