11 Νοέμβριος 2013, 09:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:52

Σκοπιανός Μητροπολίτης: Καταγόμαστε από τους αρχαίους Μακεδόνες

  • Ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων

Σκοπιανός Μητροπολίτης: Καταγόμαστε από τους αρχαίους Μακεδόνες

O σχιμαστικός Σκοπιανός μητροπολίτης Βαρδαρίου Αγαθάγγελος σε άρθρο που επικρίνει τον πρόεδρο του Φιλελεύθερου κόμματος Ιβάν Βελιτσκόφσκι γράφει «το ότι καταγόμαστε από τους αρχαίους Μακεδόνες το αισθανόμαστε στο δέρμα μας».

Και συνεχίζει λέγοντας πως αφορμή για το γράμμα ήταν η δέσμευση του προέδρου του Κόμματος των Φιλελευθέρων που πρότεινε στο Κοινοβούλιο να γίνει νόμος για τον περιορισμό της δημόσιας χρήσης του συμβόλου του ήλιου της Βεργίνας.

Ο σκοπιανός Μητροπολίτης ο οποίος θεωρεί ότι κατάγεται από τους αρχαίους Μακεδόνες, επισημάνει ότι «φέτος έχουν την 100η επέτειο των γενεθλίων του κακού, δηλαδή, της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913, στην πράξη βλέπουμε τους καρπούς των κληρονόμων των ‘ειρηνοποιών’ του Βουκουρεστίου που αποτελεί ντροπή και τερατούργημα της γενοκτονίας ενός λαού».

Αναφερόμενος στην πρόταση του προέδρου των Φιλελευθέρων, θα σημειώσει ότι «τέτοιες ιδέες  προτάσσονται από άτομα διεφθαρμένα στα οποία δεν υπάρχει τίποτε ιερό. Καταλαβαίνω όμως ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται για να περιορίσουν τις επιπτώσεις στις παραισθήσεις του Αδαμάντιου Βασιλάκη και του Κάρολου Παπούλια».

 Ο ίδιος κλείνει το άρθρο του, αποδίδοντας εύσημα στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι για την “άκαμπτη” στάση της στο θέμα της ονομασίας. «Δράττομαι της ευκαιρίας να προβάλλω δημοσίως τους πολιτικούς μας ηγέτες, τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό για την ανυποχώρητη στάση τους στο αρχαίο όνομά μας. Ο καθένας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του, πρέπει να υποστηρίζει  τη ‘μακεδονική’ αλήθεια σε αυτήν τη δύσκολη ιστορική περίοδο της ύπαρξής μας».

Πηγή: defencenet.gr