2 Σεπτέμβριος 2017, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2017, 12:04

Δύο Γερμανοί ποδηλάτες ταξιδεύουν από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό

  • Δύο Γερμανοί ποδηλάτες ταξιδεύουν από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό
    Οι δύο ποδηλάτες που ταξιδεύουν για καλό σκοπό από τη Γερμανία στην Ελλάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Torsten Reh)

Θα χρειαστεί να διανύσουν πάνω από 2.000 χλμ. με τα ποδήλατά τους, με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για κοινωφελείς οργανώσεις που στηρίζουν παιδιά και ηλικιωμένους και να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς.

Ο Torsten Reh και ο Jochen Hardt άφησαν για λίγο την καθημερινότητά τους, ανέβηκαν στα ποδήλατά τους και ξεκίνησαν από το Simmersbach της Γερμανίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη σε έναν ποδηλατικό γύρο Ελπίδας για ένα Χαμόγελο (Hope for a Smile Tour), με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν όλους όσους συναντούν στο δρόμο τους για την ανάγκη να βοηθηθούν άνθρωποι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν οι δύο ποδηλάτες ζητούν από όσους πιστεύουν στην αλληλεγγύη να καταθέσουν από ένα σεντ έως όσα χρήματα επιθυμούν, με στόχο να ενισχύσουν τέσσερεις κοινωφελείς οργανώσεις.

Μεταξύ αυτών και το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι άλλες τρεις είναι οι: World Vision, Open Doors, Ev. Gemeinschaftsverein / CVJM.

Οι δύο ποδηλάτες χρηματοδοτούν οι ίδιοι τα έξοδα της διαδρομής τους και, όπως λένε, το ποσό που θα συγκεντρώσουν θα διατεθεί αυτούσιο στις τέσσερις αυτές οργανώσεις. «Βασικός στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε παιδιά που έχουν κάποιου είδους ανάγκη ή και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Torsten Reh, ο οποίος θέλει, όπως λέει, να προσφέρει πίσω στην κοινωνία ένα κομμάτι της υπέροχης ζωής που τού έχει χαριστεί απλόχερα.


Τα απροόπτα είναι μέρος του ταξιδιού (φωτ.: hope-for-a-smile.de)

«Έχω μια υπέροχη οικογένεια, μια καλή δουλειά, υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν κάποια ή και τίποτα απ' αυτά. Ξέρω πως δεν είναι μεγάλη η βοήθεια, αλλά ξέρω επίσης πως πολλές μικρές τέτοιες χειρονομίες μπορούν στο τέλος να προσφέρουν μια μεγάλη βοήθεια», τονίζει.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε γύρω στις 25 Αυγούστου και στόχος τους είναι να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη έγκαιρα ώστε να δώσουν το παρών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή τους, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αρχικός σκοπός ήταν να συγκεντρώσουν δωρεές ύψους 10.000 ευρώ, αλλά ήδη, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Torsten Reh, το ποσό έχει ξεπεράσει τις 23.200 ευρώ.

«Είναι τρελό και ταυτόχρονα υπέροχο αυτό που συμβαίνει», τονίζει.

Οι δύο Γερμανοί φίλοι απολαμβάνουν, όπως λένε, το ταξίδι, τα τοπία και τους ανθρώπους που συναντούν, και προσπαθούν να παρακινήσουν όλους όσοι θέλουν και μπορούν να κάνουν παρόμοιες δράσεις για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, όπου γης, που έχουν ανάγκη.


(φωτ.: hope-for-a-smile.de)

«Στους τρεις τελευταίους προορισμούς μας, είχαμε την ευκαιρία να διανυκτερεύσουμε σε σπίτια ανθρώπων που δεν είχαμε ξαναδεί στη ζωή μας. Μοιραστήκαμε μαζί τους το βραδινό και το πρωινό γεύμα και ήταν υπέροχα», λένε για το ταξίδι τους.

«Συναντήσαμε πολλούς υπέροχους ανθρώπους και συζητήσαμε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα και φυσικά για το Hope for a Smile Tour αλλά και για τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας, την πίστη μας στον Θεό», επισημαίνουν.

Για τον Torsten Reh, η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι άλλωστε προορισμοί γνωστοί και αγαπημένοι, αφού ο πεθερός του κατάγεται από τον Λαγκαδά.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου», λέει και εξηγεί πως την έχει επισκεφθεί οκτώ φορές.

«Ήρθα στη Θεσσαλονίκη και το Γερμανικό Σχολείο οκτώ φορές με μαθητές μου και, φυσικά, πολλές φορές για διακοπές», αναφέρει και προσθέτει: «Αγαπώ τους ανθρώπους της, τον παλμό της πόλης, το γεγονός ότι έχει πολλούς νέους ανθρώπους λόγω των πανεπιστημίων της».

Περισσότερες πληροφορίες για το Hope for a Smile Tour μπορείτε να βρείτε στη σελίδα hope-for-a-smile.de

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ