10 Νοέμβριος 2013, 14:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:52

Νέος ύποπτος για τη διπλή δολοφονία στον Νέο Ηράκλειο

  • Αυτή είναι η μηχανή των εκτελεστών. Συγκλονιστικό βίντεο αμέσως μετά τη δολοφονία

Ένα νέος βασικός ύποπτος εμφανίστηκε για την δολοφονία των δύο νεαρών και τον τραυματισμό ενός ακόμη στο Ν. Ηράκλειο.

Προέρχεται από την Κουμανούδη των Εξαρχείων και την 25η Μαρτίου του Χαλανδρίου, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρόκειται για ένα ‘Σεχτο-Πύρηνο’. Είναι νεαρής ηλικίας, μηδενιστικής, ωστόσο, αντίληψης και ιδιοσυγκρασίας. Χαρακτηρίζεται από την ‘σπαστικότητα’ στο βάδισμα και τις κινήσεις του» επισημαίνουν οι αρμόδιες πηγές. Ο συγκεκριμένος ύποπτος έρχεται να προστεθεί σε αυτούς που είχε αναφέρει σε δημοσίευμα του το newsit. Σε καταζητούμενο για την κατοχή του «κινητού» οπλοστασίου στα Εξάρχεια και δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην ομάδα των «ληστών με τα μαύρα».   

Ο συγκεκριμένος νεαρός είχε συλληφθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο ήταν τακτικός επισκέπτης διαμερίσματος στην οδό Κουμανούδη στα Εξάρχεια. Αυτό το διαμέρισμα είχε μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παράλληλα με την διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι σε αυτά κατέλυαν άτομα ύποπτα για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» αλλά και τη «Σέχτα Επαναστατών».

Πριν την εισβολή στην διπλοκατοικία του Χαλανδρίου, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής «ιχνηλατούσαν» την περιοχή του Γκύζη. Κατέληξαν σε σπίτι της οδού Κουμανούδη. Εκεί διαπίστωσαν ότι μια κοπέλα, η οποία συγκαταλεγόταν στους υπόπτους, είχε νοικιάσει σε μια νύχτα εγκαταλειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια, και το έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση. Οι πληροφορίες ήταν υψηλής αξιοπιστίας και προέρχονταν από ένα ζευγάρι αστυνομικών, «φυτεμένους» -κατά την ορολογία της ΕΛ.ΑΣ.- στα Εξάρχεια.  Εκεί έβλεπαν να μπαινοβγαίνουν νεαρής ηλικίας άτομα τα οποία τα έβλεπαν να επισκέπτονται ένα ακόμη σπίτι στο Χαλάνδρι κι άλλα δύο σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.

Είχαν πια αναγγελθεί οι πρόωρες εκλογές και η Συνωμοσία επιδόθηκε σε μπαράζ βομβιστικών ενεργειών με χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Αγώνας δεν παρέμενε άπρακτος, καθώς ανατίναξε με σούπερ βόμβα το Χρηματιστήριο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009. Στις 23 Σεπτεμβρίου που η Συνωμοσία το μεσημέρι βάζει βόμβα στο σπίτι της Κατσέλη στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο στη διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Αυτήν που παρακολουθούσαν μαζί με εκείνη της οδού Κουμανούδη στου Γκύζη.

Η έφοδος αποφασίστηκε επειδή ήξεραν ότι υπήρχε μέσα και δεύτερη βόμβα και την έκαναν για να αποτρέψουν νέο χτύπημα, όπως υποστήριζαν. Ανέστειλαν την έφοδο στην Κουμανούδη, στην οποία όπως μετά βεβαιότητας έλεγαν, συχνάζουν οι «φονιάδες» της Σέχτας και υπάρχει οπλισμός της. Οι «ενοικιαστές» φαίνεται να μετακόμισαν...

Κατά τη σύλληψη του νεαρού τον Σεπτέμβριο του 2009, στο σπίτι του είχαν βρεθεί σχεδιαγράμματα όπου καταγράφονται οι κάμερες της Αττικής αλλά και ένα «εγχειρίδιο για περίπτωση σύλληψης». Ο συγκεκριμένος ύποπτος, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, είναι έξω με περιοριστικούς όρους εμφάνισης δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Οι ίδιες πηγές του Αρχηγείου, δεν μπορούν να αποσυνδέσουν, την ημερολογιακή λεπτομέρεια της διπλής εκτέλεσης στο Ν. Ηράκλειο, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου, όπου ο ύποπτος θα πρέπει να έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ως ένα επιφανειακό «άλλοθι».

Μικρότερα «ποσοστά» στην κατάταξη της λίστας των υπόπτων για πιθανή συμμετοχή στην αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, καταλαμβάνει ένα μεγαλύτερης ηλικίας άτομο, που είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια συλλήψεων για συμμετοχή στην «Συνωμοσία», σε Ν. Σμύρνη, Πειραιά και Αγρίνιο. Και αυτός έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στην ίδια λίστα υπόπτων βρίσκεται κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στην Εύβοια και ένας ακόμη για ανάλογη ληστεία στου Γκύζη. 

Πηγή: newsit.gr