25 Αύγουστος 2017, 13:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2017, 13:12

Νέα τμήματα, ποδοσφαίρου και παιδικής χορωδίας, στον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας

  • Νέα τμήματα, ποδοσφαίρου και παιδικής χορωδίας, στον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με δύο νέα τμήματα, ποδοσφαίρου αλλά και παιδικής χορωδίας, ανοίγει τις πόρτες του ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας στα μέσα του Σεπτέμβρη. Το πολιτιστικό σωματείο μετρά μόλις τέσσερα χρόνια ζωής, ωστόσο διευρύνει τις δραστηριότητές του.

Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Ομίλου και συντονιστής της νέας ποδοσφαιρικής ομάδας Χρήστος Ορφανίδης, «εκτός από την παράδοση, τα ήθη κι έθιμα του Πόντου, τους χορούς, τα τραγούδια, το θέατρο, θα κάνουμε και μια ποδοσφαιρική ομάδα, προς τιμήν των μελών της ομάδας της Μερζιφούντας που απαγχονίσθηκαν από τους Τούρκους», τιμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους αθλητές της ομάδας «Πόντος».


(Φωτ.: Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας)

Αν και δεν έχουν σκεφτεί ακόμη όνομα για την ομάδα, στόχος τους είναι να συμμετάσχουν σε αθλητικές οργανώσεις. Ο Χρ. Ορφανίδης τονίζει ότι όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του ποδοσφαιρικούς τμήματος θα πρέπει πρώτα να γίνει μέλος του σωματείου: «Να είναι μέλος του Ομίλου, να γραφτεί μέλος –η συνδρομή είναι 10 ευρώ το χρόνο–, και μπορεί άνετα να έρθει», αναφέρει.

Ήδη το νέο τμήμα αριθμεί πάνω από 25 άτομα διαφόρων ηλικιών. Ταυτόχρονα, στο τμήμα χορωδίας δημιουργείται το νέο τμήμα παιδικής χορωδίας, με υπεύθυνη τη Σοφία Νεοχωρίτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Όμιλο λειτουργούν επίσης τμήματα εκμάθησης ποντιακών χορών (αρχάριο παιδικό, παιδικό, προεφηβικό, εφηβικό, αρχάριο ενηλίκων, ενηλίκων, εμφανίσεων), χορωδίας, θεατρικού και εκμάθησης ποντιακής λύρας. «Τώρα ξεκινάμε να μάθουν και άλλα παιδιά να γίνουν χοροδιδάσκαλοι κοντά στην εμπειρία που έχει η Μαρία Αποστολίδου (χοροδιδασκάλισσα του Ομίλου). Είναι άλλες δύο κοπέλες που θα είναι βοηθοί της για φέτος, η Σμαρώ Παπάζογλου και η Μαλαματένια Τεκίδου», συμπληρώνει ο Χρήστος Ορφανίδης. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, το σωματείο βοηθά τους νέους να βαδίσουν στα βιώματα των μεγαλυτέρων.


(Φωτ.: Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας)

Οι πόρτες του Ομίλου θα ανοίξουν στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, οπότε θα γίνει η επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου, και από τις 20 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα τμήματα. Βέβαια στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα γίνουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα, καταλήγει ο πρόεδρος του Ομίλου.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης