24 Αύγουστος 2017, 13:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2017, 12:49

Ξεκινούν οι «Ιωνικές γιορτές» στη Νέα Σμύρνη – Όλο το πρόγραμμα

  • Ξεκινούν οι «Ιωνικές γιορτές» στη Νέα Σμύρνη – Όλο το πρόγραμμα
    Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Δάφνης - Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα» σε παλαιότερη εκδήλωση «Ιωνικών γιορτών»

Για 18η χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις «Ιωνικές Γιορτές» στο άλσος της πόλης, και φιλοξενεί από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι κινηματογραφικές προβολές και παιδικό θέατρο. Ένα πολυήμερο πολιτιστικό γεγονός που καταφέρνει να τραβήξει για πολλοστή φορά τα βλέμματα των Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με τον αθλητικό Αγώνα Ιστορικής Μνήμης «Historic Run - Τρέχοντας στην Ιστορία», αφιερωμένο στα 95 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Στο πλαίσιο των «Ιωνικών γιορτών» θα γίνουν διάφορα αφιερώματα σε καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς, ενώ στη σκηνή θα ανέβουν από την Ελένη Βιτάλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μέχρι τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Δώρο Δημοσθένους, την Ειρήνη Καραγιάννη, την Ελισσάβετ Καρατζόλη, την Υακίνθη Λάγιου και τον Χρήστο Θηβαίο, ενώ θα συμμετέχουν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας και η Μικτή Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις: Μήδεια του Ευριπίδη από το Θέατρο Τέχνης με τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Γεράσιμο Γεννατά, Μάνα, θα πάω στο Χόλιγουντ με τον Θανάση Αλευρά, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ και την Ελένη Ροδά, Για όνομα με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Αντώνη Λουδάρο και τον Φάνη Μουρατίδη, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, καθώς και Το δάνειο από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Θα υπάρχει επίσης ειδική ενότητα αφιερωμένη στα 95 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, με παραστάσεις όπως η Φιλιώ Χαϊδεμένου με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν με τη Χριστίνα Αλεξανιάν και το Γκιαούρ Ισμήρ με τον Αντώνη Κρόμπα, σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις ξεκινά στις 31 Αυγούστου, μέσω του www.ticket365.gr, καθώς και στα ταμεία του θεάτρου στο Άλσος Νέας Σμύρνης (9.00-14.00 και 18.00-22.00) και του θεάτρου «Αλίκη» (Αμερικής 4, Αθήνα).