24 Αύγουστος 2017, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2017, 10:27

Βάσεις 2017: Δείτε τα αποτελέσματα για ΑΕΙ-ΤΕΙ

  • Βάσεις 2017: Δείτε τα αποτελέσματα για ΑΕΙ-ΤΕΙ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η στιγμή που περίμεναν οι 105.000 υποψήφιοι των πανελληνίων και οι γονείς τους έφτασε. Εδώ και λίγη ώρα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν πώς διαμορφώθηκαν οι βάσεις στην πλατφόρμα  http://results.it.minedu.gov.gr.

Αρκεί να πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο). 

Τα αποτελέσματα έχουν ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της μέρας. Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, οι επιτυχόντες θα μπορούν να κάνουν την προεγγραφή στη σχολή που πέρασαν με ηλεκτρονικό τρόπο. Στη συνέχεια θα αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη γραμματεία του τμήματος.