24 Αύγουστος 2017, 09:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2017, 09:20

Τζαμιά αντί σχολείων χτίζει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα στην Κύπρο

  • Τζαμιά αντί σχολείων χτίζει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα στην Κύπρο
    (Φωτ.: Philenews.com)

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον Ερντογάν να εξισλαμίσει περαιτέρω τα Κατεχόμενα, είναι οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί που καταγγέλλουν πως αντί η τουρκική κυβέρνηση να χτίζει σχολεία, προχωρά σε ανέγερση τζαμιών και τη δημιουργία θρησκευτικών σχολών.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα στα Κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά!

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών, τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα χτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 (δηλαδή σε μια περίοδο 43 ετών) ανεγέρθηκαν μόνο 15 νέα σχολεία. Οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί στέλνουν το μήνυμα πως «ήρθε η ώρα να αντιδράσουν, προκειμένου να στηρίξουν την κοσμικότητα του τρόπου ζωής αλλά και των “θεσμών” τους».

Ήδη άρχισαν επαφές με τουρκοκυπριακά κόμματα και οργανώσεις με στόχο τη συζήτηση και τους τρόπους αντίδρασης στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΑΚΡ σε εσωτερικά ζητήματα. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του οποίου, Τζεμάλ Οζγιγίτ, δήλωσε ότι πλέον η τουρκοκυπριακή κοινότητα «πρέπει να αφήσει στην άκρη τα άμεσα οφέλη και να δώσει μαζικά τον κοινοτικό αγώνα ενάντια στην προσπάθεια να την αλλάξουν».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.