24 Αύγουστος 2017, 08:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2017, 08:52

Βάσεις 2017: Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους

  • Πανελλήνιες 2018: Την Παρασκευή το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες υποψηφίους που διαγωνίστηκαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς στις 10:00 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα για τις βάσεις του 2017 μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr.

Αρκεί να πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση. Κάτι παραπάνω από αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνουν οι ίδιοι, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, οι επιτυχόντες θα μπορούν να κάνουν την προεγγραφή στη σχολή που πέρασαν με ηλεκτρονικό τρόπο. Στη συνέχεια θα αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη γραμματεία του τμήματος.