23 Αύγουστος 2017, 09:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2017, 09:51

Φρίκη στην Κοπεγχάγη: Βρέθηκε στο λιμάνι ακέφαλο το πτώμα της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

  • Φρίκη στην Κοπεγχάγη: Βρέθηκε στο λιμάνι ακέφαλο το πτώμα της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ
    Η δημοσιογράφος Κιμ Βαλ (φωτ.: twitter / kobenhavnpoliti)

Ένα ακέφαλο πτώμα που εντοπίστηκε χθες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ανήκει στη Σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, η οποία αγνοείται από τις 11 Αυγούστου έπειτα από ρεπορτάζ που έκανε στο ιδιωτικό υποβρύχιο «Nautilus», ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία της Δανίας. «Το γενετικό υλικό που ελήφθη από το πτώμα ταιριάζει με αυτό της Κιμ Βαλ», ανέφερε η Αστυνομία στο Twitter χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Χθες η Αστυνομία της Δανίας είχε ανακοινώσει ότι δύτες βρήκαν έναν ακέφαλο κορμό γυναίκας, ενώ παράλληλα διεξήγαγε έρευνες για την επιβεβαίωση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες και άλλα ανθρώπινα μέλη είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Ο Δανός εφευρέτης και ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου «Nautilus» Πέτερ Μάντσεν κατηγορείται για τον φόνο της Βαλ. «Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Γενς Μόλερ.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη. Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την Αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι «έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο» με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα. Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.