22 Αύγουστος 2017, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2017, 13:21

Συνάντηση ΟΣΕΠΕ - Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

  • Συνάντηση ΟΣΕΠΕ - Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Συνάντηση γνωριμίας με τον εκπρόσωπο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Κώστα Μύγδαλη, είχε ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΠΕ Χρήστος Πεχλιβανίδης και ο καθηγητής Θεολογίας Θεοδόσης Κυριακίδης. 

Σε αυτήν τη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για μια μακρά συνεργασία με το κοινοβουλευτικό όργανο ώστε να προωθήσουν θέματα που αφορούν τα ζητήματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τα εθνικά κοινοβούλια τα οποία συμμετέχουν στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τριμερή συνεργασία μεταξύ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, της Γερμανικής Βουλής και της Ομοσπονδίας μας, με απώτερο στόχο τις κοινές εκδηλώσεις στη Γερμανία, ώστε να προβληθεί το δίκαιο αίτημά μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Αποφασίστηκε μετά το πέρας των εθνικών εκλογών στη Γερμανία να ξεκινήσουν οι επαφές με αντίστοιχους φορείς της γερμανικής Βουλής που ασχολούνται με αντίστοιχα θέματα.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας είναι ένα διακοινοβουλευτικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν τα εθνικά κοινοβούλια των παρακάτω χωρών: Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουκρανία και Φιλανδία, καθώς και ομάδες βουλευτών από: Αυστραλία, ΗΠΑ, Ασία και Αφρική.

Η φιλοσοφία της ΔΣΟ εκφράζεται από τη Διακήρυξη των Μελών του Συνεδρίου με θέμα: «Η Ορθοδοξία στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα». Σύμφωνα με τη σχετική Διακήρυξη, η Ορθοδοξία, με την κοινωνική, ιστορική και πνευματική σημασία της, αποτελεί κοινή ιστορική πολιτιστική παράδοση και θρησκευτική έκφραση για το μισό περίπου του πληθυσμού της Ευρώπης.

Με τιμή, για το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ,

Ο πρόεδρος
Αναστάσιος Οσιπίδης

Ο γεν. γραμματέας
Χρήστος Πεχλιβανίδης