22 Αύγουστος 2017, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2017, 13:13

Τι αλλάζει στις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

  • Νέος κορονοϊός: Τι είναι Covid-19 και τι Sars-CoV-2 2
    (Φωτ.: ert.gr)

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς οι αλλαγές που καλούνται να εφαρμόσουν από την 1η Σεπτεμβρίου τόσο στον αριθμό όσο και τη διάρκεια των επισκέψεων.

Με βάση τις νέες οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, μπαίνει όριο 20 επισκέψεων ανά ημέρα με ελάχιστο χρόνο επίσκεψης τα 15 λεπτά.

Στόχος του μέτρου των 20 επισκέψεων ανά 24ωρο είναι να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των 200 επισκέψεων τις πρώτες μέρες κάθε μήνα, αλλά και οι ασθενείς να παραμένουν στο ιατρείο ικανό χρόνο ώστε να εξεταστούν. Παράλληλα οι γιατροί θα πρέπει να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ, το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, εντός του οποίου θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι αλλαγές δεν βρίσκουν σύμφωνη την ιατρική κοινότητα, σύμφωνα με τον Φώτιο Πατσουράκο, πρόεδρο της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ). Όπως δήλωσε στον ρ/σ Αθήνα 9,84 οι οδηγίες που δόθηκαν στερούνται επιστημονικής βάσης και για αυτό ζήτησε διαβούλευση με τον ΕΟΠΥΥ πριν από την εφαρμογή τους.