22 Αύγουστος 2017, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2017, 11:55

Υποστηρικτές του Ερντογάν απειλούν τη σύζυγο του Γερμανού ΥΠΕΞ

  • Υποστηρικτές του Ερντογάν απειλούν τη σύζυγο του Γερμανού ΥΠΕΞ
    Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (φωτ.: DW)

Απειλητικά μηνύματα άφησαν άγνωστοι στον τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της συζύγου του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Η Άνκε Γκάμπριελ βρήκε τα μηνύματα, το περασμένο σαββατοκύριακο, λίγο μετά τη δημόσια επίθεση που έκανε στον σύζυγό της ο Ερντογάν επειδή του ασκεί δριμύτατη κριτική.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μίλησε για τις προσωπικές απειλές που δέχθηκε η σύζυγός του, σε χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση στο Λούντβιχσχάφεν.

Η καταγγελία
Πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον του Γκάμπριελ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος είστε εσείς, για να απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Τουρκίας; Να γνωρίζετε τα όριά σας! Πόσο καιρό βρίσκεστε στην πολιτική;».

Με τον τρόπο που το κάνει αυτό ο Ερντογάν, σχολίασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, «κάποιοι προφανώς παρακινούνται και επιχειρούν να ενοχλούν και να επιβαρύνουν την σύζυγό μου. Αυτό είναι ένα κακό αποτέλεσμα». «Όταν ο αρχηγός ενός κράτους αρχίζει τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν κι εκείνοι προσωπικές παρενοχλήσεις», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.