21 Αύγουστος 2017, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2017, 18:09

Σάλος με ομογενή ιερέα στην Αυστραλία – Θα τουφέκιζε ομοφυλόφιλους εάν ζητούσαν να τους παντρέψει

  • Σάλος με ομογενή ιερέα στην Αυστραλία – Θα τουφέκιζε ομοφυλόφιλους εάν ζητούσαν να τους παντρέψει
    (Φωτ.: Herald Sun / Susan Windmiller)

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει στην ομογενειακή κοινότητα της Αυστραλίας τα όσα φέρεται να είπε σε βάρος των ομοφυλόφιλων ο ιερατικός προϊστάμενος της Μονής Παναγίας Καμαριανής Ελευθέριος Τάτσης ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και ενώ έκανε κήρυγμα. Ο ιερέας, σύμφωνα με ομογενή που κατήγγειλε αρχικά το περιστατικό, είπε πως εάν του ζητούσαν ομοφυλόφιλοι να τους παντρέψει θα έπαιρνε το όπλο και θα τους τουφέκιζε!

Μιλώντας στο ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα SBS, ο Ελευθέριος Τάτσης είπε πως δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο.

«Αν το είπα, το παίρνω πίσω» τόνισε, προσθέτοντας όμως πως θα πει «αυτό που αισθάνεται για το θέμα». Εξάλλου, εξήγησε «Εγώ δεν έχω σκοτώσει ούτε μυρμήγκι. Αν είπα κάτι τέτοιο πάνω στο λόγο είναι λάθος μου, και αν το έκανα ζητάω ειλικρινά συγνώμη». Ο πατήρ Τάτσης, εντούτοις, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καταφέρεται κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, εξασκώντας το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Περίεργο πάντως είναι πως η καταγγελία που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάποιον χρήστη του Facebook, εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του μοναστηριού και λίγες ώρες μετά εξαφανίστηκε.