21 Αύγουστος 2017, 15:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2017, 15:01

Κύματα πολιτισμού στις τριήμερες εκδηλώσεις του Κλείτου Κοζάνης (βίντεο)

  • (Βίντεο: Θανάσης Τέγος)

Ένα δυνατό τριήμερο απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Κλείτου Κοζάνης από τις 17 μέχρι τις 19 Αυγούστου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Ένα διήμερο για δύο άτομα στο Καστρί-Λουτρό της Λάρισας και ένα τετραήμεο στην Τήνο είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν δύο τυχεροί με την είσοδό τους στις εκδηλώσεις.

Η πρώτη βραδιά ξεκίνησε με κρητικοποντιακό γλέντι, με τον Παναγιώτη Χωλόπουλο και τον Μιχάλη Ματζίρη. Την επόμενη μέρα παραδοσιακά χορευτικά από την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, την Εύξεινο Λέσχη Μεσοποταμίας Καστοριάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρσενίου Σκύδρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομάνου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ η χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου ΠΕ Κοζάνης ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια.


(Φωτ.: kozan.gr)

Στο γλέντι συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Γαβριηλίδης στο τραγούδι, Παύλος Σπυριδόπουλος στη λύρα, Άκης Παντζούρης και Χρήστος Χανταβαρίδης στη λύρα και το τραγούδι, Ανδρέας Χαλκίδης στο νταούλι, Ελένη Χαλκίδου στο νταούλι και το τραγούδι, καθώς και οι καλλιτέχνες των συλλόγων.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε με τους: Γιώργο Ιωαννίδη, Γιώργο Σιαμλίδη και Γιάννη Τσιτιρίδη στο τραγούδι και Μπάμπη Κεμανετζίδη στη λύρα, που απογείωσαν το γλέντι. Και τις τρεις μέρες συμμετείχαν επίσης οι Τάσος Κυρίλλου και Θοδωρής Τσαουσίδης στη λύρα, Θανάσης Σιαδήμας στο κλαρίνο και Ραφαήλ Ευθυμιάδης στο νταούλι.

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2017
21:30
Με κρητικοποντιακή βραδιά, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και ποντιακή συναυλία.