25 Αύγουστος 2017, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2017, 10:21

Η φανουρόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου (με 7 υλικά)

  • Η φανουρόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου (με 7 υλικά)

Τον Άγιο Φανούριο γιορτάζουμε στις 27 Αυγούστου, και η παράδοση απαιτεί –τι άλλο;– μια ωραία και αφράτη φανουρόπιτα για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες της μητέρας του αλλά και να μας φανερώσει αυτό που εναγωνίως ψάχνουμε. Φέτος θα δοκιμάσουμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ
  • 320 γρ. ελαιόλαδο, και λίγο για το ταψί
  • 320 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο για το ταψί
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 160 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 340 γρ. άχνη ζάχαρη και επιπλέον για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό, ανακατεύουμε με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ανακατεύουμε ξανά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 45-50΄.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Πηγή / φωτο: steliosparliaros.gr.