20 Αύγουστος 2017, 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αύγουστος 2017, 08:17

Συνάντηση Νετανιάχου-Πούτιν

  • Συνάντηση Νετανιάχου-Πούτιν
    Νετανιάχου και Πούτιν στη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάρτιο στη Μόσχα (φωτ.: EPA / Pavel Golovkin)

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας για να συζητήσουν κυρίως για τη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Οι δύο άνδρες «θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο ηγέτες έχουν κάνει επανειλημμένα συναντήσεις τα τελευταία χρόνια προκειμένου «να αποφευχθούν προστριβές ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ και αυτή της Ρωσίας στη Συρία». Υπογραμμίζεται ως προς αυτό ότι οι διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες τους επέτρεψαν, «μέχρι τώρα», να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών.

Το Ισραήλ ανησυχεί ότι το Ιράν προσπαθεί να εδραιώσει στρατιωτικά την παρουσία του στη Συρία. Ο Νετανιάχου σημείωσε σε μια ομιλία την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισραήλ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενεργήσει ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή. Η Τεχεράνη στηρίζει τον Άσαντ, ενώ η Μόσχα, σύμμαχος του Σύρου προέδρου, θεωρείται ότι διαδραματίζει κομβικής σημασίας ρόλο για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το μέλλον της Συρίας.