19 Αύγουστος 2017, 22:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2017, 22:29

Τουρκία: Νεκρός τζιχαντιστής που φέρεται να ετοίμαζε βομβιστική επίθεση

  • Τουρκία: Νεκρός τζιχαντιστής που φέρεται να ετοίμαζε βομβιστική επίθεση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν ένα φερόμενο μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και συνέλαβαν άλλους τέσσερις ανθρώπους. Όλοι τους βαρύνονται με υποψίες ότι σχεδίαζαν μια «βομβιστική επίθεση», έγινε σήμερα γνωστό από τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο σε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι πέντε ύποπτοι στην περιοχή Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν σύμφωνα με τις οποίες «αφίχθησαν στη χώρα μας προκειμένου να διαπράξουν μια βομβιστική επίθεση», επισημαίνεται από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Οι τέσσερις εκ των υπόπτων παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο ο πέμπτος ύποπτος επιχείρησε να τους επιτεθεί με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ εναντίον του. Ο άνδρας που τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις Αρχές είναι Σύρος υπήκοος, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, όπως περιγράφεται στο δελτίο Τύπου από το γραφείο του κυβερνήτη. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η εθνικότητα των τεσσάρων συντρόφων του ούτε εάν εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες εντός του οχήματος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.