19 Αύγουστος 2017, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2017, 12:54

Απασφάλισε ο αποπεμφθείς από τον Λευκό Οίκο Στιβ Μπάνον

  • Απασφάλισε ο αποπεμφθείς από τον Λευκό Οίκο Στιβ Μπάνον
    Στιβ Μπάνον και Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος επίσης στρατηγικής και γαμπρός Τραμπ. Τώρα οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Κούσνερ είναι ένας εξ αυτών που θα πάρουν μπάλα οι αποκαλύψεις Μπάνον (φωτ.: EPA / Olivier Douliery)

Πόλεμο στο κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών κήρυξε ο Στιβ Μπάνον, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου Τραμπ, στην πρώτη του συνέντευξη λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο.

«Είμαι έτοιμος και φορτωμένος. Έχω τα χέρια μου πάλι πίσω στα όπλα.

»Τώρα που επιστρέφω στο Breitbart (σ.σ.: ειδησεογραφικός ιστότοπος) και γνωρίζοντας όσα γνωρίζω θα βάλω γκάζια σε αυτό το μηχανισμό», δήλωσε στο Weekly Standard.

Στο στόχαστρό του όπως υποστήριξε δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απειλή Μπάνον αφορά όλους όσους εκείνος θεωρεί ότι είναι ένοχοι για το «θάνατο» της προεδρίας Τραμπ «για την οποία πολεμήσαμε και νικήσαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι στο στόχαστρο θα μπουν πρωτίστως η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Μπάνον, που επανήλθε αμέσως στο πόστο του διευθυντή του ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart News –πρόσκειται στην άκρα δεξιά– ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει να μάχεται υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. «Για την περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή σύγχυση, αφήστε με να ξεκαθαρίσω τα πράγματα: εγκαταλείπω τον Λευκό Οίκο και πάω στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ κι εναντίον των αντιπάλων του στο Καπιτώλιο, στα ΜΜΕ και στον κόσμο των επιχειρήσεων», είπε ο Μπάνον στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Πριν ενταχθεί στην εκστρατεία του Τραμπ τον Αύγουστο του 2016 ο 63χρονος Μπάνον είχε μετατρέψει το Breitbart στον ειδησεογραφικό ιστότοπο που προτιμούν οι εθνικιστές και οι υποστηρικτές της alt-right, μιας ισχυρής φράξιας της αμερικανικής άκρας δεξιάς.