19 Αύγουστος 2017, 09:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2017, 09:06

Όταν η Ζωή Λάσκαρη έδωσε συνέντευξη στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

Το 1992 η Αλίκη Βουγιουκλάκη γύρισε εννέα δημοσιογραφικές εκπομπές για την τηλεόραση του ΑNT1 Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των προσκεκλημένων που βρέθηκαν στην εκπομπή της ήταν και η φίλη της Ζωή Λάσκαρη.

Η Ζωή Λάσκαρη μίλησε στο πλατό της εκπομπής για τη Θεσσαλονίκη, που παρέμενε η μεγάλη της αγάπη, τα παιδικά της χρόνια και την πορεία της στον κινηματογράφο.

Εξομολογήθηκε ότι έχασε τον πατέρα της όταν ήταν εννέα μηνών και τη μητέρα της όταν ήταν εξίμισι χρονών. Παρά τις πικρές όμως μνήμες από τη Θεσσαλονίκη των παιδικών της χρόνων, η πόλη εξακολουθούσε, όπως έλεγε, να έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. «Την αγαπώ τη Θεσσαλονίκη». «Παίρνω δύναμη από τη Θεσσαλονίκη», έλεγε χαρακτηριστικά.

Από τις 29 ταινίες που γύρισε για τον κινηματογράφο η πιο αγαπημένη της παρέμενε, όπως είπε, Ο Κατήφορος, ενώ ξεχώριζε και τη Στεφανία.

Στο φακό μίλησε και για τη διαρκή προσπάθειά της να αλλάξει την εικόνα που είχε περάσει στον κόσμο ότι η φυσική της ομορφιά ήταν ανώτερη από τις υποκριτικές της ικανότητες. «Ήθελα να δεχτούν ότι είμαι και καλή ηθοποιός», είπε στην Αλίκη.

Οι δύο λαμπερές και αγαπημένες ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και της  Φίνος Φιλμ μίλησαν ακόμα για την εξαιρετική σχέση που είχαν μεταξύ τους που δεν την διατάραξαν επαγγελματικές αντιζηλίες και μοιράστηκαν τις απόψεις τους για το νέο ελληνικό κινηματογράφο, εκτιμώντας ότι από καιρό είχε χάσει την αίγλη της παλιάς, καλής εποχής.