19 Αύγουστος 2017, 08:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2017, 10:50

Ισπανία: Διαφεύγει ο οδηγός του φονικού βαν στη Βαρκελώνη

  • Ισπανία: Διαφεύγει ο οδηγός του φονικού βαν στη Βαρκελώνη
    Συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη (φωτ.: EPA / Quique Garcia)

O οδηγός του λευκού βαν που σκόρπισε το θάνατο την Πέμπτη στο κέντρο της Βαρκελώνης πιθανότατα διαφεύγει, υποστήριξε η ισπανική αστυνομία αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Αρχές αναζητούν τώρα τον 22χρονο Μαροκινό Γιούνες Αμπουγιακούμπ, που θεωρούν πιθανό να έχει διαφύγει στη Γαλλία.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε δηλώσει τον 17χρονο Μούσα Ουκαμπίρ ως τον κύριο ύποπτο να είχε οδηγήσει το βαν στη φονική του πορεία στη Λας Ράμπλας. Ο Μούσα Ουκαμπίρ συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε τρομοκρατών που σκοτώθηκν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, μετά το χτύπημα στο θέρετρο Καμπρίλς.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ύποπτοι φαίνεται να σχεδίαζαν και άλλες επιθέσεις. Η έκρηξη που έγινε την Τετάρτη σε σπίτι στο Αλκανάρ στέρησε τους δράστες από εκρηκτικό υλικό, γι΄ αυτό αποφάσισαν να εκτελέσουν πιο «απλές» επιθέσεις χρησιμοποιώντας τα βαν.


Αυτός είναι ο άντρας που αναζητούν οι ισπανικές Αρχές

Ο Γιούνες Αμπουγιακούμπ, ο άνδρας τον οποίο αναζητά τώρα η ισπανική αστυνομία, ζούσε στην πόλη Ρίπολ στα βόρεια της Βαρκελώνης. Εκεί συνελήφθησαν την Παρασκευή τρεις ύποπτοι ως δράστες των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Βαρκελώνης. Μεταξύ αυτών και ο αδερφός του Μούσα, ο Ντρις Ουκαμπίρ.

Ο Μούσα Ουκαμπίρ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεγεί χρησιμοποίησε τα έγγραφα του αδερφού του για να νοικιάσει το βαν που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα στον πεζόδρομος της Λας Ράμπλας αλλά και αυτό που εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην πόλη Βικ, βόρεια της Βαρκελώνης, το οποίο προοριζόταν για μέσο διαφυγής.