18 Αύγουστος 2017, 16:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2017, 16:29

Ελληνοαυστραλός πεζοναύτης γλίτωσε από θαύμα στη Βαρκελώνη

  • Ελληνοαυστραλός πεζοναύτης γλίτωσε από θαύμα στη Βαρκελώνη
    Ευστάθιος Βαμβουλιδόπουλος (φωτ.: Efstathios Vamvoulidilopoulos)

Τύχη βουνό είχε 30χρονος Ελληνοαυστραλός πεζοναύτης που κάνει διακοπές στη Βαρκελώνη, καθώς το μοιραίο φορτηγάκι που έσπειρε χθες το θάνατο στη λεωφόρο Λας Ράμπλας πέρασε από δίπλα του σε απόσταση μόλις λίγων εκατοστών!

«Δεν είδα το αυτοκίνητο. Το ένιωσα!» είπε με αφοπλιστικό τρόπο ο Ευστάθιος Βαμβουλιδολόπουλος που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας στο SBS Greek και τον Πάνο Αποστόλου.

Όπως εξήγησε, το φορτηγάκι πέρασε σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών για να συνεχίσει την πορεία του για ακόμα 30-45 δευτερόλεπτα. Αξιοποιώντας τη στρατιωτική εκπαίδευσή του, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες. Σε ερώτηση εάν υπήρχαν κι άλλοι που βοηθούσαν, ο 30χρονος απάντησε πως ήταν λίγοι, μια και οι περισσότεροι φοβήθηκαν και έτρεχαν να γλιτώσουν. «Τα ασθενοφόρα ήρθαν μέσα σε 5-10 λεπτά το πολύ. Είναι πολύ οργανωμένοι εδώ στην Ισπανία. Η αστυνομία έχει κάνει καλή δουλειά» πρόσθεσε.

Ο ομογενής έχει φίλους στη Βαρκελώνη οι οποίοι μόλις δύο μέρες πριν από το χτύπημα του έλεγαν ότι εκεί είναι ασφαλείς και πως δεν κινδυνεύουν.

«Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι πως αυτά συζητούσαμε δύο μέρες πριν» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το Σάββατο φεύγει για Μάλτα σύμφωνα με το πρόγραμμά του και πως δεν αλλάζει κάτι από φόβο. «Αυτό δυστυχώς ήταν το απόγευμά μου! Θάνατος και αίμα παντού! Συγνώμη δεν μπορώ να πω άλλα. Κλαίω» πρόσθεσε ο 30χρονος ομογενής.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Ευστάθιου Βαμβουλιδολόπουλου εδώ.