18 Αύγουστος 2017, 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2019, 11:17

Η συνταγή της ημέρας με... άρωμα Κοζάνης: Κιφτέδες μι ζμι (αλλιώτικοι)!

  • Η συνταγή της ημέρας με... άρωμα Κοζάνης: Κιφτέδες μι ζμι (αλλιώτικοι)!

Αγαπημένο ελληνικό κυριακάτικο φαγητό με μπόλικη σάλτσα για μακροβούτια με το ψωμί.

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή μισό χοιρινό - μισό μοσχάρι)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε νερό
  • 2 κρεμμύδια
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • μισό κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο ξίδι
  • αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 60΄ να σφίξει.
  2. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπαλίτσες και τα περνάμε από το αλεύρι.
  3. Μόλις ζεσταθεί το λάδι τηγανίζουμε τους κεφτέδες, και μόλις γίνουν τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Αφού τελειώσουμε το τηγάνισμα, σουρώνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ. Μετά ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το ξίδι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα.
  5. Όταν αρχίσει να χυλώνει ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα και βράζουμε για λίγο ακόμα.
  6. Συνοδεύονται με ρύζι πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.
  • Πηγή: kozanimedia.gr / Αναστασία Θεοχαροπούλου.