8 Νοέμβριος 2013, 11:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:53

Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον πάνε στην Κατερίνη!

  • Η Ποντιακή θεατρική παράσταση ο Αχιλλέας και το μνημόνιον στην Δράμα | 23 Οκτ 2013

Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον πάνε στην Κατερίνη! Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Δυναμικά επανέρχεται η «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης με την πιο πρωτότυπη ποντιακή παράσταση των τελευταίων ετών που θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη» στην Κατερίνη.

Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον», που έγραψε ο εκδότης του ποντιακού περιοδικού «Άμαστρις» Δημήτρης Πιπερίδης και στην οποία πρωταγωνιστούν μερικοί από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: ο Αχιλλέας, ένας φιλήσυχος Πόντιος συνταξιούχος του ΟΓΑ, ζει σ' ένα μικρό χωριό του Κιλκίς με τη σύζυγο του Κορνηλία και την υπεραιωνόβια πεθερά του Παρθένα. Απηυδισμένος από τις συνεχείς προβολές της δύστροπης πεθεράς του, αποφασίζει μια μέρα να την εκδικηθεί και αντί για το χάπι του αλτσχάιμερ της δίνει ένα... βιάγκρα. Η γριά αρχίζει να γίνεται επιθετική, να ανασύρει από το υποσυνείδητο της το καλά κρυμμένο δοσιλογικό παρελθόν της, αλλά και να... παρενοχλεί σεξουαλικά το μισό αντρικό πληθυσμό του χωριού!!! Την ίδια ώρα η Κορνηλία απαιτεί από τον ταλαίπωρο Αχιλλέα να υπογράψουν ένα "μνημόνιο οικογενειακής συνεργασίας" ώστε να πάψει να είναι ασυνεπής ως προς τις «συζυγικές» υποχρεώσεις του". Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα πρωί εμφανίζεται απρόσκλητος στο σπίτι της οικογένειας ένας μυστηριώδης εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι άλλος από έναν δαιμόνιο γείτονα, που θέτει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο με στόχο να απαλλάξει το φίλο του Αχιλλέα από τα προβλήματά του...

Πρωταγωνιστούν:
Αχιλλέας Βασιλειάδης, Αλέξης Παρχαρίδης,
Γιώργος Συμεωνίδης και Ρούλα Βασιλειάδου.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Συμεωνίδης.

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου