16 Αύγουστος 2017, 23:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2017, 23:11

Μετά το κύμα παραιτήσεων, ο Τραμπ «έκλεισε» δύο οικονομικά συμβούλια του!

  • Μετά το κύμα παραιτήσεων, ο Τραμπ «έκλεισε» δύο οικονομικά συμβούλια του!
    (Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Κάθε άλλο παρά βαρετή αποδεικνύεται η αμερικανική πολιτική σκηνή με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τιμόνι του Λευκού Οίκου. Και αυτό γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος με ένα… tweet ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διάλυση δύο εκ των συμβουλίων που είχε φτιάξει προκειμένου να του δίνουν κατευθύνσεις για την οικονομική πολιτική.

«Αντί να ασκώ πιέσεις στα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων του Συμβουλίου για τη Βιομηχανία και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, τα καταργώ και τα δύο. Σας ευχαριστώ όλους!» ήταν το «τιτίβισμα» του πρόεδρου των ΗΠΑ. Αυτά τα δύο όργανα είχαν συσταθεί μετά την εκλογή του, και στο καθένα συμμετείχαν περίπου 20 διευθύνοντες σύμβουλοι.

Η απόφαση ελήφθη μετά το μπαράζ παραιτήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ. Μεταξύ όσων υπέβαλαν την παραίτησή τους ήταν οι επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού Merck, της Intel (μικροεπεξεργαστές), της Under Armour (ιματισμός), της 3M (υλικά γραφείου), της Campbell Soup (διατροφή), ο πρόεδρος του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας, και ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της Αμερικής (AFL-CIO).

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ, τα μέλη του Φόρουμ εκτιμούν ότι «η συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή μας μάς απομακρύνει από την επιθυμία μας, που βασιζόταν σε καλές προθέσεις κι ήταν ειλικρινής να βοηθήσουμε κατά τα διεξαγωγή σημαντικών συζητήσεων σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας των Αμερικανών».