16 Αύγουστος 2017, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2017, 14:00

Θρήνος στην Κρήτη για τους δύο γονείς που πνίγηκαν – Τι λέει ο άνθρωπος που έσωσε τα παιδιά

  • Θρήνος στην Κρήτη για τους δύο γονείς που πνίγηκαν – Τι λέει ο άνθρωπος που έσωσε τα παιδιά

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Κρήτη που θρηνεί για τον Βενιζέλο Στρατάκη και την Κατερίνα Καναβάκη οι οποίοι την Τρίτη πνίγηκαν στη θάλασσα του Γεροποτάμου προσπαθώντας να σώσουν την κόρη του 35χρονου και τον γιο της 37χρονης. Η κηδεία του άνδρα έγινε σήμερα στη Ροδιά, ενώ συγγενείς και φίλοι θα πουν αύριο στις 10:00 το αντίο στη μητέρα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες οι δύο τους βρίσκονταν παρέα στην παραλία με τα παιδιά τους και είχαν κατασκηνώσει εκεί.

Γύρω στις 20:10, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, να φωνάζουν βοήθεια. Ο 35χρονος βούτηξε στη θάλασσα παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, ενώ επιπλέον δεν ήξερε και τόσο καλό κολύμπι. Τη δική της βοήθεια προσπάθησε να προσφέρει και η 37χρονη, που επίσης κολύμπησε προς το μέρος των παιδιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μανώλης Κατσαμάς, εργαζόμενος σε ταβέρνα της περιοχής, είπε χαρακτηριστικά: «Είδα τους γονείς να τρέχουν προς τη θάλασσα. Έτρεξα κι εγώ. Τα παιδιά ήταν 4-5 μέτρα από τη θάλασσα. Τα έβγαλα ένα-ένα χωριστά. Ο Βενιζέλος και Κατερίνα είχαν ωστόσο απομακρυνθεί. Ο 35χρονος είχε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του και όλα συνέτειναν στο μοιραίο. Σίγουρα είχαν επηρεαστεί ψυχολογικά από το φόβο των παιδιών και τους είχε πιάσει πανικός».

Τα θαλάσσια ρεύματα στον Γεροπόταμο θεωρούνται ιδιαίτερα ισχυρά, και σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχο Κυριάκο Παττακό, η θάλασσα το βράδυ της Τρίτης ήταν ταραγμένη, έως πολύ ταραγμένη και οι άνεμοι έφταναν τα 5 μποφόρ. Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος της Κατερίνας Καναβάκη.

Οι γιατροί παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον Βενιζέλο Στρατάκη. Κατά τραγική ειρωνεία οι γονείς του πριν από σχεδόν δέκα χρόνια είχαν θρηνήσει το θάνατο του 20χρονου τότε γιου τους Κώστα, που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο με μηχανή.