16 Αύγουστος 2017, 17:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2017, 17:15

Economist: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις

  • Economist: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις
    Εικόνα από τη Μελβούρνη (φωτ.: visitvictoria / flickr)

Η Μελβούρνη αναδείχθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, σύμφωνα με έκθεση της Economist Intelligence Unit. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, οι αναλυτές της Economist Intelligence Unit αξιολογούν τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Βασικός λόγος που η Μελβούρνη βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές και η χαμηλή εγκληματικότητα.

Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης, με το Βανκούβερ και το Τορόντο να ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Μια ακόμα πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, κατέλαβε, μαζί με το Κάλγκαρι (Καναδάς), την πέμπτη θέση ενώ στο νούμερο επτά βρίσκεται το Περθ. Αντίθετα, το Σίδνεϊ, λόγω του υψηλού κόστους κατοικιών και την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται για δεύτερη φορά εκτός της 10άδας, καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, το Αμβούργο βρίσκεται στη 10η θέση, το Ελσίνκι στην 9η και το Όκλαντ (Ν. Ζηλανδία) στην 8η.