16 Αύγουστος 2017, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2017, 12:24

Ποντιακή νότα στο Φεστιβάλ Κόνιτσας 2017 «Πολιτιστικές ανταλλαγές» (βίντεο)

Ένα τριήμερο γεμάτο ελληνική παράδοση είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν το Φεστιβάλ Κόνιτσας «Πολιτιστικές ανταλλαγές» που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου από το Πολιτιστικό Εργαστήρι της Αθλητικής Ένωσης Κόνιτσας. Πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα (ανάμεσά τους ξεχώρισε και η συμμετοχή ενός ποντιακού συλλόγου) παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Μέλη της χορευτικής ομάδας του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» έδωσαν στο φεστιβάλ μια ποντιακή νότα με την παρουσία τους.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου, μετά την εισήγηση της Κατερίνας Σαραντινού (θεολόγος ΕΚΠΑ, μέλος CID της UNESCO) που ανέλυσε το θέμα «Οι ιεροί χοροί της Μινωικής Κρήτης στη χορευτική παράδοση των Κρητών» ακολούθησε η μουσικοχορευτική παράσταση, με τον ποντιακό σύλλογο να ξεσηκώνει το κοινό με τη ζωντάνια του και τη σκηνική του παρουσία.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν και σεμιναριακές δράσεις με εισηγήσεις από ειδικούς χοροδιδασκάλους και μουσικούς.