16 Αύγουστος 2017, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2017, 08:33

Καλός καιρός σήμερα – Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις

  • Καλός καιρός σήμερα – Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Τετάρτη. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας  και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις από 5 έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες θα είναι ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.