8 Νοέμβριος 2013, 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:53

Τριήμερο φωτιά ξεκινά σε λίγη ώρα!

  • Είπε Έλλην βουλευτής: «Εμείς οι Τούρκοι»

Τριήμερο φωτιά ξεκινά σε λίγη ώρα!

Στο κοινοβούλιο στρέφονται σε λίγη ώρα τα φώτα της δημοσιότητας όπου ξεκινά η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της τρόικας ανέβαλαν, πιθανότατα για το μεσημέρι της Κυριακής, την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα προκειμένου να εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και από το υπουργείο Εργασίας, που ήρθαν στην κατοχή τους.

Τόσο η πλευρά του ΔΝΤ όσο και αυτή της Κομισιόν αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ωστόσο κύκλοι της Κομισιόν δεν έκρυψαν το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκαν χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει και αλλαγή πολιτικής.

Στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξετάσει την τακτική που θα ακολουθήσει κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας στη Βουλή.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η πρόταση μομφής θα φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Σαμαρά αναγκάζοντάς τον είτε να επαναλάβει τις κόκκινες γραμμές έναντι των δανειστών μας, είτε να παραδεχτεί ότι θα λάβει και νέα μέτρα. Στην πρώτη περίπτωση, λένε, θα εκτεθεί αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα «θα αναγκαστεί να ανακρούσει πρύμνα», ενώ στη δεύτερη «θα αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησής του», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Παράλληλα θα θέσει προ των ευθυνών τους όσους βουλευτές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παίζουν το παιχνίδι των διαφωνιών και την ύστατη ώρα λένε «ναι σε όλα».

Πηγή: naftemporiki.gr