12 Αύγουστος 2017, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2017, 20:56

Άρωμα Ελλάδας είχε η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Μέρκελ

  • Άρωμα Ελλάδας είχε η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Μέρκελ
    Η Άνγκελα Μέρκελ χαιρετά τους ψηφοφόρους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), κατά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενόψει των γενικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Friedemann Vogel)

Με ολίγη... Ελλάδα ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άνγκελα Μέρκελ που επέλεξε να μιλήσει στο Ντόρτμουντ, προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών. Εκτός από τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε τη σημασία της ΕΕ για τη Γερμανία και κάλεσε τους συμπατριώτες της να μην στοχοποιούν τους Έλληνες γιατί έχουν τη δική τους αξιοπρέπεια!

«Θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο», επισήμανε, «πως είναι προς το δικό μας συμφέρον, προς το συμφέρον της ειρήνης, της ευημερίας, της επικράτησης των αξιών μας, που, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξακολουθούμε να τις μοιραζόμαστε στην Ευρώπη» είπε.

«Δεν πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε γενικώς “εκείνοι”. Δηλαδή, “οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας"» καθώς όπως εξήγησε «Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια». Όπως και σε άλλους λαούς, έτσι και στη Γερμανία «υπάρχουν τόσο τεμπέληδες, όσο και εργατικοί» κατέληξε.